Blogs
Comments 3

Hulpjes in de ijssalon

Ze zeggen dat de rivier nu al zo laag staat dat professionele kajakkers zenuwachtig beginnen te worden. Hun klanten zullen komend zomerseizoen de boot zelf over het droge rivierbed moeten slepen. Misschien dat er dan ergens nog een plasje ligt zodat ze er toch even in kunnen zitten, in die kajak, voor de foto.

Een winter die het vrij volledig aflaat om een dikke witte laag over de bergen heen te leggen, heeft een droge zomer tot gevolg. Wie voedt immers de rivieren? Niet de hitte die momenteel aan de bergen en dalen plakt, aan onze armen en benen. Bergtoeristen moeten zeer binnenkort hun favoriete hoge bergen beklimmen, want in het hoogseizoen is het beetje sneeuw daarboven reeds gesmolten. Dan lopen de normaalwegen langs blauw ijs of stapels wankele stenen.

Misschien kunnen professionele kajakkers en berggidsen deze zomer terecht als hulpjes in de ijssalon van Briançon. Ik vermoed dat er heel wat ijsjes zullen worden verkocht.

Ik neem natuulijk elke kans waar om foto’s van de pup te publiceren. Hij is namelijk zo schattig, en daar ben ik dan weer trots op, hoewel zijn schattigheid natuurlijk op geen enkele manier mijn verdienste is. Hoe dan ook, om toch de link naar het verhaal te leggen, Squeeze springt momenteel elke dag weer dankbaar in het water van La Clarée. Nu ‘t relatief laag staat, loopt íe minder risico om meegesleurd te worden. Das dan wel weer handig. (Ik ben me er overigens van bewust dat Squeeze zelf een opwarmertje is. Hij is één van de drie grote opwarmers die ik mezelf nog (een soort van) vergeef: bergbeklimmen, één (zelfgeproduceert) kind (in de toekomst) en één pup.)
This entry was posted in: Blogs

3 Comments

 1. Lees ik hier nu tussen de regels door dat we ook al hondenschaamte moeten hebben? 😛 Ik doe niet mee hoor!

  • Scotty neee neee neee! Geen schaamte hoor, die beestjes zijn zo leuk en waardevol, in mijn ogen ‘t helemaal helemaal heeeelemaal waard. Maar ik wilde me toch even indekken omdat ik het er zo vaak over heb dat ik het allemaal zo ‘goed’ zou willen doen, en toch keuzes maak die misschien met een mega sober leven in strijd zijn😅

 2. D K says

  We bedenken gewoon een nieuwe bergweerspreuk:

  “Als het in de winter geen hondeweer is geweest, zwemt Squeeze met de kayaker’s in slechts een modderpoel en spint Tigrou op het droge in de zon …”

  Samengevat: “”Winter zonder Squeezeweer, dan in de zomer geen water meer 🙂 ”

  Overigens mis ik Tigrou wel in je lijstje. Die moet nu extra land verdedigen tegen muizen en is dus meer dan ooit belangrijk Hij verdient wel een extra hapje en slapen op je schoot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s