Over mij

Beste Passant,

Welkom bij de introductie van mijn blog.

Mijn naam is Ruby. Samen met beste vriendinnetje Fieke en kat Tigrou woon ik in een dorp in de Franse Zuidalpen, La Vachette (de kleine koe), het epicentrum van onze afgelegen wereld. ’s Zomers lopen kippen en katten tussen de huizen door en halen we onze groenten bij de buurman, een oude boer van nog geen anderhalve meter met een hoedje en een tandeloze glimlach. ’s Winters ligt er zoveel sneeuw dat we op ski’s naar Briançon zouden kunnen.

Briançon is een stad van zo’n 12.000 inwoners, gelegen bij het kruispunt van vijf valleien, omringt door moderne skiresorts en eeuwenoude forten (ik stel me zo voor dat onze wijlen kasteelheren zich gedurende de winternacht amuseren in de stoeltjeslift van de rode piste). Hier drinken we ons bier, verdienen we ons geld en bezoeken we cultuur en vrienden. Maar belangrijker zijn de besneeuwde bergen en oranje rotsen van de omgeving, de eindeloze rust en schoonheid die we altijd kunnen vinden in een van de vijf valleien.

Het leven in La Vachette is daarom, precies zoals het is, al mooi genoeg (om gelukkig oud te worden). Toch ben ik hier vanwege het realiseren van een aantal absurde maar serieuze dromen, die tezamen zo mogelijk nog absurder klinken. Ik zou bijvoorbeeld graag een draak willen temmen en daarmee, samen met Fieke en Tigrou, een bootreis maken, waarvan ik schilderijen zou schilderen om die te verkopen in een dorp aan de kust van Ierland.

Eveneens zou ik graag berggids willen worden, schrijfster (zo een die er geld mee verdiend), muziekmaker, bareigenaresse en nestbouwer (in het nest: Fieke, Tigrou, familie, hond, ezel, kip, vrolijke passanten, artiesten en muziekmakers).

Vanwege deze buitensporige dromenverzameling spendeer ik veel tijd aan training voor allerlei bergsporten en ga ik elke vrijdagavond naar gitaarles in Briançon, waar mijn leraar kritisch mijn vingers volgt en onmogelijke lenigheid van ze vraagt. Ook zing ik in een koor (eveneens een excuus voor wijn en uitwisseling van relatieproblematiek), heb ik zo nu en dan een bijeenkomst met een groep vrienden die mede-eigenaar van onze bar wilt worden en schrijf ik aan deze blog.

De draak om te temmen is echter nog niet gevonden, iemand zei me eens voorzichtig dat de tandeloze boer op zolder één zou houden maar zijn zolder lijkt me, zo van buitenaf gezien, te klein voor het soort draak dat hier in Zuidalpen leeft. Ik vermoed zelf dat één overwintert in het verlaten café op de weg naar Italië.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar het leven in La Vachette of de wilde achtervolging van mijn set onmogelijke dromen, duik dan vooral in mijn verhalen. En heb je zelf recent een draak getemd, vertel me dan vooral hoe.

Lieve groetjes,

Ruby

3 Comments

  1. Heeeeee lieverd Hoe gaat het met JOU JOU JOU? Ik mis je mooie verhalen!!! Nu ik ze niet meer kan horen, kan ik alleen nog maar lezen over JOOOOOOUUUUUU, dus!! (voel de druk)

    • Kim, wil jij een meditatieruimte voor spirituele cursussen in het tuinhuisje van dit landgoed? Zo ja, dan is bandiet Kim ook officieel van de partij! (Vergis je niet in het serieuze karakter van dit plan, op een ochtend wordt je wakker en ligt er serieus een schaap naast je in bed).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s