Skiën
Leave a Comment

8: Teleski Difficile

De achtste dag op ski’s

Ik houd korte verslagjes bij van elke dag dat ik ga skiën, om mezelf een reflectie af te dwingen op de afgelopen sessie én om het schrijven van de blog over die dag uit te kunnen stellen, zonder dat ik cruciale informatie vergeet.

De eerste zin van het verslag van mijn achtste skidag luid (dikgedrukt): De eerste dag dat ik niet begin als een idioot.

De achtste dag begon goed. Het was inderdaad de eerste dag waarop mijn lichaam zich  kon herinneren hoe het een piste af moet bewegen. Ik was alleen op Le Tour en het weer was perfect. Elke hobbel op de piste was ver van tevoren zichtbaar. Ik begon aan blauw, die ene die ik al honderd keer ben afgeskied, en bleef daar het gros van de dag. Er liep een paddenstoelliftje langs omhoog en ik was vastberaden die trouw te blijven totdat ik de piste begreep, zoals ik de groene piste op dag zes had begrepen. Het was een mooie dag, écht een mooie dag, want de paddenstoellift was een ‘Teleski Difficile’ en ik zag dat pas na drie rondjes.

Progressie.

Af en toe maakte ik een uitstapje naar de rode piste, en de terugkomst bij blauw was keer op keer hartverwarmend. Ik heb weinig idee meer waar ik precies mee bezig ben, ik kan mezelf niet zien laat staan corrigeren, maar ik heb iets dat ik nastreef, een soort toestand die ik soms bereik waarin dingen lijken te kloppen. Iets gevoelsmatig. Het was voor het eerst dit keer dat ik controle werkelijk voelde, dat het me overkwam in plaats van dat ik ervoor vocht.

Een dag als deze achtste heb ik nodig. Waarschijnlijk ziet het er niet uit en moet ik honderd verkeerde gewoontes afleren wanneer ik weer een les neem, maar die frustratie is voor later. Nu voelt het goed en gaat het goed.

This entry was posted in: Skiën

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s