Leave a Comment

Chamonix Situatie

 

Vlak voor het zomerseizoen van het vorige jaar verhuisde ik naar Chamonix, een befaamd bergdorp in de Franse Alpen. Pal naast de Mont Blanc begon ik een onbestemd leven dat heen en weer zou slingeren tussen cocktails, stijgijzers, meditatie en geschreeuw.

Chamonix.
Het dorp dat draait om toeristen en alpinisten en extremisten in het leiden van een avontuurlijk (en goed) leven.

De bergen zijn zo hoog en aanwezig dat de keuze om hier het avontuur voort te zetten nooit ongegrond voelt. De zomer is snikheet en de winter brengt ladingen sneeuw. Het dorp lijkt in geen velden of wegen op de rustieke houten nederzettingen met kromme oma’s en wilde honden, maar ik weet niet of dat al wenselijk zou zijn na uit een stad als Amsterdam vertrokken te zijn.
Men leeft hier in het nu, ze zijn de koningen en koninginnen van het nu leven, altijd op zoek naar vermaak en kleine baantjes die tijd overlaten voor meer vermaak, muziek in de straten, sport in de bergen, terrassen en winkelstraten vol internationaal gekwetter en geslenter. De wereld speelt zich af op een ander toneel, Frankrijk is maar deels aanwezig en de grootste problematiek lijkt te bestaan uit onderbetaalde Zweedse twintigers die zich in tweedelige Goretex Pro pakken het apelazarus drinken.

Chamonix is een plek waar je langer blijft dan je wilt. Ik roep al tijden dat ik zal vertrekken, maar ook komend winterseizoen werk ik weer trouw achter de bar waar ik hier ben groot gegroeid en verdwaal ik weer in dezelfde bergen als altijd.
Vorig jaar leerde ik skiën, dit jaar neem ik mijn nieuwe vaardigheden mee naar boven. Er staat winteralpinisme op het programma, overleven van de après-ski bar, afronden van mijn boek, een hoop indoor klimmen, muziek en hopelijk nog wat tijd om mijn blogs bij te houden.

Maar dat zullen jullie vanzelf merken.

This entry was posted in:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s