Blogs
Comments 2

Gestoofde Hersenpan

Dan had je ook nog dat verhaal van die vleermuis in Wuhan die een significant deel van de wereldbevolking wist te besmetten met een eng virus. Een maand geleden liep iedereen er hier in de vallei mee rond, ook mijn vriendje. Na vijf zelftesten en drie bij de apotheek begon ik toch te geloven dat ik genoot van een oerhollandse polderweerstand waar de Covidvariant van Briançon simpelweg niet tegen opgewassen was. Daardoor werd ik natuurlijk nummer één op zijn lijstje urgente slachtoffers: afgelopen zaterdag begon het te kriebelen in mijn keel. Jammer, die fabel van mijn eigen superieure resistentie.

Na drie nachten en drie dagen lang rillen, zweten en slapen was ik blij dat mijn doorgestoofde hersenpan het vandaag aankon om een film te kijken (Julia Roberts), een blog te schrijven en twee pakketjes te openen die het vriendje voor me uit de brievenbus viste. Eentje verborg het boek Reis naar het einde van de nacht van Louis-Ferdinand Céline, en het andere Het Huwelijk van Christine van den Hove. Over dat eerste boek spreekt Thibault zo vaak en zo veel dat ik me ben gaan verschuilen achter het feit dat Franse literatuur nog steeds iets te moeilijk voor me is, eventueel uit gebrek aan empathie voor wat ik zoal (overigens van Thibault zelf) over de schrijver meekrijg, maar vooral uit kinderlijke recalcitrantie. Hij heeft ’t toen als een podcast opgezet (hielp niet) en is uiteindelijk zo slim geweest om de vertaalde versie op te sporen en te bestellen. Goede timing. Ik ben immers momenteel iets te stationair om er ongezien lang te lopen.

Maar allereerst grijp ik natuurlijk naar (het vorige maand uitgegeven!) Het Huwelijk, want voor die schrijfster loop ik juist over van genegenheid en ik heb er bovendien al een tijdje op moeten wachten. Daar wil ik dus graag nog een dagje voor op de bank liggen.

This entry was posted in: Blogs

2 Comments

  1. Wat een toestand Ruby. Fijn dat je weer aan de beterende hand bent. Je humor heeft er niet onder geleden en je schrijft ook alweer helder. Wel zware kost voor op de bank dat boek van Christine …

    • Aaaahh haha en ik heb niet eens de moeite genomen om de titel van dat enorme boek goed neer te zetten. Gelukkig wel die van het boek van Christine. Haha die is dus al uit en raad ik aan. Nu die andere nog. Oelala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s