Blogs
Leave a Comment

Plantjes en gletsjerspleetklimmen

De gecoördineerde jacht op dwalers buiten hun gepermitteerde kilometerzone in Vallée de la Claréé is bijna voorbij. Maandag mogen we zonder papiertje naar buiten. Voorlopig.

De ENSA heeft inmiddels een nieuwe datum voor het ski-examen opgegeven: Eind Juni, op een gletsjer, vlak voor de zomerexamens, wanneer geen van ons nog enig idee heeft van de globale vorm van een skistok. Sommigen worden er zenuwachtig van, anderen laconiek.

Om ons op al die examens voor te bereiden begint de CRET komende dinsdag, met een week achterstand, een klein beetje halsoverkop. Thibault en de buurman zijn er niet persé blij mee, omdat ze daardoor maar één dag hebben om vrij door de natuur te dwalen (de opleiding is nogal tijdrovend en intensief), en dat is maandag: Een dag vol storm en regen.

Maar ik, ik ben wel blij. Elk alternatief op papiertjes en patrouillerende politiewagens klinkt me als muziek in de oren. Ik zie eveneens tevreden aan hoe de tijd plotseling weer gespannen trekjes vertoont. Dagen lopen niet meer ongemerkt in elkaar over sinds ik plotseling mijn materiaal op orde moet krijgen, mijn lichaam in vorm en mijn mentaal veerkrachtig en stil.

Het is nogal een omslag, maar de hoop op een zorgvuldig uitgedokterd leven heb ik lang geleden opgegeven. Zo zit het blijkbaar allemaal niet in elkaar.

Mijn enige zorg ligt bij de tuin. Ik heb van alles gezaaid en in de grond gestopt en links en rechts schiet het inmiddels ongetemd de lucht in. Trots als Moeder Plant staar ik dagelijks zo’n uur naar de grond, want ik heb nog nooit iets geplant in mijn leven en toch groeit het allemaal zo graag.

Nu hoop ik dat ze me vergeven wanneer ik ze wat minder aandacht geef. Want ik kan Fieke (groentetuinspecialist) niet vragen om dagelijks een uur naar mijn bloementjes te staren voordat ze haar eigen courgettes en aardappels water geeft.

De zes examens die ik van de zomer moet afleggen zijn de volgende: Ski, cartografie, blokkenterrein (rennen tussen de blokken door en klimmen op bergschoenen), sportklimmen en ijsklimmen (in een gletsjerspleet). Tijdens de CRET zullen we ons voorbereiden op elk van deze onderdelen, en omdat het allemaal best wel gek en specifiek is zal ik proberen om per onderdeel een klein verslagje te schrijven. Uiteraard zal ik eveneens de progressie van mijn plantjes weergeven. Die zien er nu zo uit:

(Die bak is afgedekt omdat Tigrou de Poepkat het een prachtige poepplek vond)

20200506_1736568984531490677454376.jpg

Fiek in de groentetuin

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s