Blogs
Leave a Comment

Ongelukje

IMG-20200301-WA0008

Loca is een rashond. Madame Loca, zouden we haar op zijn minst moeten noemen. Ze volgt uit een zuivere lijn van Border Collies en heeft haar baasje nogal wat centen gekost, maar ze doet dan ook goed haar werk.

Want Madame Loca is een echte herdershond. En haar baasje een echte herderin.

Madame Loca en de herderin zijn op bezoek in La Vachette, tot mijn grote vreugde, want het is een gezellig duo met interessante verhalen over schapen en schapen en nog meer schapen (350 stuks), weidelandschappen in de Pyreneeën en het leven daarboven, waar… niet zo heel veel is. Behalve schapen.

Laure heet ze, de herderin. Wanneer ze hier in skibroek door het huis loopt, kan ik me haar moeilijk voorstellen in een herdershut met alleen een rivier om zich in te wassen, 350 schapen om te melken en een stuk heidelandschap om mee te converseren. Herders los van de kudde ken ik eigenlijk niet, laat staan herders op ski’s of in zachtroze vestjes aan de keukentafel. Laure is zo mogelijk het coolste meisje dat ik ken.

We bereiden ons beiden voor op het ski-examen van de ENSA. Als ze het examen niet haalt, herenigen Madame Loca en zij zich deze zomer weer met de 350 wollige zieltjes. Als ze het wel haalt, dan mag Madame Loca mee met de vervolgopleiding voor de zomerexamens.

Tot zover het leven zoals gepland.

Ongepland is de Australische Herder-bastaard- buurhond die zijn kans schoon zag toen Madame Loca vanmorgen hoogst onverwacht door La Vachette paradeerde. Hij sprong erbovenop. Dertig minuten schijnt dat te kunnen duren, Laure stond erbij en keek ernaar, want scheiden kun je de (gepassioneerde) beesten kennelijk niet.

Nu is Madame Loca zwanger.

Dat de buurhond een bastaard is kunnen we hen nog wel vergeven, al zou een adellijke afkomst financieel gunstig zijn geweest: dan waren de puppy’s duur als Madame Loca de toonbank over gegaan. Het probleem is echter dat een zwangere Madame Loca zich niet kan bekommeren om 350 schapen, laat staan haar achttal schaapige, schattige baby’s. Het herdersbestaan deze zomer is geen optie meer.

We gaan er dus maar vanuit dat Laure de examens haalt.

Dat geeft mij nog een reden extra om mijn best te doen 17 maart. Dan mag ik namelijk de vervolgopleiding in met Laure, Madame Loca en de acht baby’s, en dat lijkt me erg gezellig.

IMG-20200301-WA0011

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s