Uncategorized
Comment 1

Maison Nel

Er zijn heel veel redenen waarom het een goed idee is om vakantie te vieren in de Champsaur. Het is er weids en groen, overal valt te fietsen en te wandelen, de zon schijnt, het staat er vol bloemen en lammetjes, de grote bergen zijn niet ver, de croissants evenmin, zelfs Céüse ligt om de hoek en, bovenal, in het dorp Villard Trottier staat Maison Nel.

Een jaar geleden verhuisden Henri en Els, de ouders van mijn beste vriendinnetje, naar Frankrijk om daar, midden tussen de koeien en de Fransen, een oude boerderij om te bouwen tot een Bed & Breakfast. Ze waren niet persé klussers, spraken niet persé vloeiend Frans en hadden niet persé een netwerk vrijwilligers noch een onuitputbare geldbron, maar ze waren dapper, taai en erg goed in het realiseren van dromen. Want Maison Nel is deze zomer open en ontvangt binnenkort haar eerste gasten.

Nu, waarom moet je naar Maison Nel?

Omdat ik Henri en Els erg leuke mensen vind en hun een eindeloze stroom gasten gun, natuurlijk. Maar ook omdat het er écht heel mooi is, zowel het huis, de directe omgeving als de bergen, en ik er zonder twijfel mijn eigen kritische wandel-monster vader heen zou sturen, net als mijn boekje-lees theetje-erbij moeder.

Maar waarom ik vooral vind dat je vakantie moet vieren in Maison Nel, is omdat het zo inspireert. We hebben altijd grote enge dromen die uiteindelijk nooit het daglicht zien, want we geloven niet écht dat het mogelijk is om in een tiny house te leven, een lama op te voeden of de biezen te pakken naar Zuid-Amerika. Wat we nodig hebben is bewijs, het bewijs dat normale mensen dromen verwezenlijken door te durven en hard te werken. Zoals Henri en Els.

Het leuke is dat zomervakanties bij uitstek droomvakanties zijn: Je bent ver van huis, het werk en de stad, en de zon en frisse lucht maken je hoofd leeg van gekke gedachten. Het grootse van de bergen en de voeten in een beek moedigen aan tot verandering en het fietsen en wandelen herinneren je eraan dat je sterk bent en door kunt zetten. Als je dan ook nog eens midden in de kersverse droom van twee mensen precies zoals jijzelf, opstaat en weer gaat slapen, dan vertrek je een week later richting huis met kriebels, ideeën en een diep gevoel van vertrouwen in mogelijkheden.

Mocht je  nieuwsgierig zijn geworden naar de recente geschiedenis van Maison Nel, kijk dan op haar facebookpagina, daar staan foto’s en filmpjes van bouwputten, uitgeputte arbeiders en natuurlijk het eindresultaat. En ga naar www.maisonnel.com voor een idee van de activiteiten in de omgeving, het aanbod en natuurlijk om te boeken!

This entry was posted in: Uncategorized

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s