Blogs
Leave a Comment

Paulownia Hout

Mijn waanzinnig stabiele, volwassen, nieuwe leven was erg moeilijk te vinden, onbetaalbaar en duidelijk nog even niet voor mij bedoeld. Dus pak ik het seizoenbestaan weer op, alsof ik nooit iets anders gewild heb. Ik zal werken in een bar, slapen in een hoogslaper vlak boven een feestliefhebbende Belgse en tot ieders teleurstelling – inclusief de mijne –wederom bewijzen dat ik zelf geen feestbeest ben.

Toch voelt het potentieel van mijn leven in Briançon anders dan in Chamonix. De kloof tussen het hoogseizoen en laagseizoen is minder groot en de mensen die ik ontmoet zijn doorgaans geen seizoenarbeiders. Het straatbeeld is eindeloos gevarieerd. Er zijn échte ouderen en échte armen, jonge moeders en voetballiefhebbers, hangjongeren, alcoholisten, niet-glanzende honden en niet-zo-perfecte gezinnetjes, alternatievelingen met wollen mutsen en piercings, zakenmannen, muzikanten, immigranten en dat vooral: méér kleur. Geen samengeklonterde Zweedse twintigers in Goretexpak (ik weet dat het Goretexpak vaak in mijn blog wordt genoemd, maar het zegt in mijn hoofd nu eenmaal alles) en geen hoofdstraat waar je blikken of waardering vangt met iets duurs aan je voeten of op je rug. Het oude centrum van Briançon is misschien zo toeristisch als dat van Chamonix, maar ze verkopen er wierook, zeep, oorbellen, Nepalese broeken, ansichtkaarten en een hoop crêpes met Nutella. Geen pakjes van Chanel.

Ik weet niet wat dit veranderde straatbeeld me precies zal brengen, naast de illusie wat meer in contact met de realiteit te staan op mijn weg naar de supermarkt en terug. Want mijn leven zal zich grotendeels afspelen op de pistes van Serre Chevalier, waar ik de komende vier maanden op twee planken van carbon, glasvezel en Paulowniahout zo hard mogelijk omhoog en omlaag zal proberen te gaan. Of ik nu ski in de bubbel van Chamonix of daarbuiten, het maakt eigenlijk niets uit.

En toch maakt het wél uit. Ik heb geen idee op welke manier, in elk geval niet op de waanzinnig stabiele of volwassen manier, maar het maakt uit. Er is een potentieel en ik zal er ongetwijfeld achter komen hoe dat zich zal manifesteren in mijn dagelijks leven.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s