Blogs
Leave a Comment

Wederom een einde van een seizoen

Je mag ze geen staff prize geven hoor, waarschuwt mijn manager me. Ze heeft het over mijn ex-collegaatjes, diegenen die als eerste het seizoen uitstappen en in de zon op het terras zitten. In plaats van drie euro betalen ze nu 5,50.
Als de manager niet oplet geven we ze alsnog de staff prize.

Het einde. Iedereen wil stoppen met werken maar toch ook ergens dat het seizoen nog niet over is. Gaat het zo snel? Ja, we zitten bijna in April. De après-ski’s vinden plaats in het licht, met ruimte op de dansvloer. Ik heb de tijd om met een cola tegen de bar aan te leunen en de band te zien spelen. Na de après-ski moet ik bijna fysiek geweld gebruiken om mijn collega’s aan te sporen om schoon te maken, want die interesseert het geen donder meer. De een vertrekt morgen, de ander over een week.
De zon en het terras.
Verbrandde hoofden en wilde plannen om uit te gaan, want dat doe je aan het eind van een seizoen. Ik hou van iedereen een beetje meer omdat de druk van het hoogseizoen ook van mij af is. Nu hoef ik ze niet te laten functioneren, nu kan ik gewoon met ze omgaan.
En zij houden van elkaar een beetje meer omdat ze zich binnen enkele weken als een bol vuurwerk over de aardbol verspreiden.

De vallei van Chamonix is sneeuwvrij, maar daarboven valt nu en dan nog wat. Het einde van het ski-seizoen voor diegene met tourski’s en skins is nog niet in zicht. Ik zal nog heel wat uren op de flank spenderen, en eveneens nog een dikke maand in Chambre Neuf, waar mijn contract pas eind april eindigt. Lange, lege avonden, geklier in de plonge.

Nu wil ik alleen maar heel erg in het nu leven. Dat is de tendens en daar doe ik graag aan mee. De zon en het terras. Iets teveel bier en iets teveel gekte totdat iedereen Chamonix heeft verlaten.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s