Blogs
Comment 1

Instagram

Ik leg tegenwoordig mijn omgeving vast met een superdupercamera die op de ‘auto’ stand al een dor takje mooi op de foto kan zetten.
Het is tijd voor Instagram, dacht ik daarom. Want dan kan ik dat dorre takje met iedereen delen.

Ik begreep eerst niet dat je daarvoor een smartphone nodig hebt.
Die ene die ik van de berg heb gegooid is inmiddels vervangen door een goedkoop model dat net aan wat contouren in de wereld weet te onderscheiden.
Voor Instagram moet ik nu alleen nog ontdekken hoe ik de foto’s van de superdupercamera overbreng op mijn nieuwe smartphone. Alles voor dat dorre takje.

Dan kom je natuurlijk onvermijdelijk terecht in een nieuwe wereld, de wereld van Instagram, en ik ben al passievol op avontuur geweest in de creatieve representatie van de levens van Miley Cyrus, Kim Kardashian en dat bloedmooie model met die ondeugende bek waar ik even de naam van kwijt ben.
Vandaag ontdekte ik dat mijn Nederlandse vriendjes (en vriendjes van) ook allemaal Instagram hebben. Ze zijn massaal op vakantie geweest, in uberidyllische settingen, weergeven op de achtergrond van de bruine haren van een kokosnood of het hoekje van de zonnebril. Ze hebben cultuur op unieke wijze benadert, wijn gedronken (veel wijn) en hele fotogenieke gerechten gegeten en écht, iedereen lijkt wel fotograaf. Of ze hebben allemaal een superdupercamera die zelfs een dor takje mooi op de foto zet.

Instagram maakt het leven nog drie keer meer smooth dan facebook, heb ik even ontdekt. Ik heb allemaal avontuurlijke celebs in mijn kenniskring en moet dus ook drie keer harder mijn best gaan doen om een relatief cool leven te leiden.
Nu ben ik een beetje bang dat ik de plank mis ga slaan, vooral met de hashtags. En die eerste foto zit me dwars.
Misschien moet ik het dorre takje doorzetten.

Ik heb tegenstrijdige emoties bij mijn eerste (erg late) stapjes op Instagram, net als bij Facebook, social media in het algemeen, zoals iedereen ongetwijfeld. Creatief! Een kans! Denkt mijn innovatieve, meegaande hersenhelft.
Weg jij, denkt mijn Boeddhistische hersenhelft. Weg, weg, weg, gif, gif, gif.

Ik moet nu eerst op zoek naar een dor takje en dan zien we wel in hoeverre mijn eigenwaarde zal gaan afhangen van diens populariteit op Instagram.
Op pad met de supersupercamera.

This entry was posted in: Blogs

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s