Blogs
Comments 2

Fase #12


Het is lastig om een trip naar huis door te zetten, omdat ik eigenlijk nooit wil. Ik haal liever mijn familie en vrienden naar Chamonix.
De laatste (en eerste) keer dat ik in Nederland was na mijn verhuizing naar Frankrijk had ik het ingewikkeld. Het was alsof ik opnieuw het keuzeproces door moest maken en me een tweede keer moest losscheuren van mijn vertrouwde samenleving. Er lag hier thuis een hoop warmte, maar ook een hoop nadenken.

Dit keer is het anders.

Thuis is comfortabel en ongecompliceert. De weilanden zijn plat en de lucht is bewolkt; zoals het altijd geweest is. De koelkast ligt vol producten en uit de douche komt eindeloos water, de lakens zijn gewassen en het koffieapparaat loopt. Er liggen vraagstukken hier en daar maar het denken daarover lijkt meer op filosoferen en dagdromen. Ik voel me als in een luxeresort waar ik verzorgd wordt door mensen waar ik heel erg van houd.
Heel veel beter krijg je het niet.

Ik ben zelden meer bezig met ‘het grote emigreren’ maar besef deze dagen dat ik vooralsnog in een (typisch) proces zit.  Fase #12: Terugkomst naar een jaar.

Het actuele bijproduct is liefde. Een hele hoop onvoorwaardelijke liefde.

This entry was posted in: Blogs

2 Comments

  1. Mirjam van de Velde says

    Rubsje! Kom toch maar gewoon! Super mega awesome gezellig

  2. Francine says

    ja er liggen hier vraagstukken. Ook voor mij, mijn eigen vraagstukken. Maar zoals jullie vroeger gedachteloos over de spullen stapten die ik op de trap legde om mee naar boven te nemen, zo stap ik al 40 jaar over de vraagstukken heen.
    Dat komt door comfort, dat zet niet aan tot nadenken, ontberingen wel. XXX de directrice van ‘Welnesscenter Aerdenhout’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s