Blogs
Leave a Comment

Naampje

Ik heb hier boven allerlei filosofieën staan die tevoorschijn komen als je op de plaatjes klikt. Toen ik mijn site verbouwde, streefde ik naar een eenduidig karakter dat mensen zou verleiden tot vaker terugkomen of in elk geval eventjes mee zou slepen in mijn wereld. Als je naar de blog van Ruby gaat, dan kun je dit en dit krijgen en de volgende keer is het er weer. Zoiets.
Maar… dat is lastig. In al mijn filosofieën zit verandering inbegrepen, omdat ik mezelf in relatie tot het leven goed genoeg bestudeerd heb om te concluderen dat ik elke dag een beetje van gedachten verander. Die vrijheid kan ik nemen, want mijn leven toont zich flexibel als een acrobaat en als er opeens naar links gegaan moet worden, dan gaan we naar links, en als er opeens naar rechts gegaan moet worden, dan gaan we naar rechts.
Dat resulteert echter onvermijdelijk in blogs die ook van links naar rechts schieten. Ik geef alle blogs bij elkaar genomen een impulsieve, ongeorganiseerde wereld weer. En het is leuk dat ik al waarschuw voor verandering in mijn filosofieën hierboven, maar dan nog steeds – of juist daardoor – dring ik mijn lezers chaos op die ze eenvoudig de draad laat verliezen. Ik moet op zoek naar een concept Ruby. Een label, een merk. Ik moet mezelf vastpinnen, mijn digitale zelf, blogRuby incl. verandering.

Ik kan bijvoorbeeld een lifestyle poppetje worden en in plaats van wortelsapjes en groentenshakes (mocht dat nog de trend zijn), de bergen introduceren als dé nieuwe manier van healthy living. Of iets zen-achtigs anno rusteloze meisjes 2016 aan de man brengen. Of de ‘van corpsmeisje met hockeystick en toekomst tot hippie zonder geld maar geen bullshit in het brein’ beweging als ‘denk hier eens over na’ promoten.
Ik heb geen idee hè. Ik zeg maar wat.

Dat is het hele probleem.

Kijk, het idee is in principe simpel: Ik leer van wat ik meemaak en ik zou graag de wijsheid die dat leven hier op mijn pad gooit doormiddel van een overzichtelijke site toegankelijk willen maken voor anderen.
Maar hoe… hoe, hoe, hoe vind je de gemeenschappelijke noemer van wijsheid die zich overal achter verstopt en dan weer pal voor je gaat staan en dan nog drie keer van gedaante verandert, van teksten in boeken tot eindeloze rotswanden, gekke vriendjes en vreemde Chamoniaanse samenlevingen, hoe geef ik dit beestje een naampje?

Ik ga hier heel hard over nadenken.
En als jullie een idee hebben, dan hoor ik het graag.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s