Blogs
Comments 2

Hier Schrijf Ik Mijn Eerste Roman

Het sneeuwde weer onverwacht het hele dal onder een sprookjesachtig witte laag en daardoorheen liep ik in de richting van Argentière. Mijn contract bij Chambre was zojuist afgesloten met een tafel vol bier en wijn in de hoek van het café, omringt door dronken bazen en blije collega’s die mooie dingen probeerden te zeggen of eigenlijk zeiden. Aan het eind van zo’n seizoen betrap je jezelf plotseling op sympathie, zo gaat dat. Dat waren toch de mensen waarmee je de hel deelde.

Ik liep over de parkeerplaats van Grands Montets tot ik de Caravan in de verte zag opdoemen. Ze leek vreemd vertrouwd, een ding dat sinds een aantal dagen in mijn gedachten bestond maar nu opeens de realiteit van mijn slaapplek, mijn huis, mijn thuis bezat. Onder de sneeuw, een klein lief wagentje waar Chulé en ik de afgelopen drie dagen al onze bezittingen in hebben opgestapeld.
Ik stak de sleutel in het slot en duwde met wat kracht en gekraak de deur open, want dat vraagt een dertig jaar oude caravan. Chulé lag in haar slaapzak onder extra dekens in het donker, links zag ik de contouren van stapels dozen en tassen die we moesten organiseren.
De volgende morgen zagen we vanuit het bed hoe de takken nog gebogen gingen onder sneeuw. Het was zo koud dat we ons gedwongen zagen in bed te blijven tot de kachel haar kracht vond. Na het zorgvuldig uitsorteren en plaatsen van al onze spullen (zijnde: Denk aan twee gewone levens samengeperst in een aantal kleine kasten én winter en zomer alpine materiaal) zaten we aan ons tafeltje, ik met mijn laptop en Chulé met een boek, en af en toe keken we om ons heen en daarna  elkaar grijnzend aan. Een beetje ongeloof, nog steeds, om de wending die onze levens haast autonoom genomen hadden.

We spraken over organisatorische en iets wat lastige dingen als de waterbron, elektriciteit en toiletten, maar ik kon nergens werkelijk de ernst van inzien. Want het enige wat ik dacht is: Hier schrijf ik mijn eerste roman.

This entry was posted in: Blogs

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s