Blogs
Comments 2

In de Gang

WordPress is lastig om uit te vogelen als je geen digitale genen hebt. Blogs en afbeeldingen poppen op in ongekozen thema’s of verdwijnen achter categorieën die opeens in drievoud op de hoofdpagina verschijnen. Het is een labyrint; bereid je voor als je denkt even een blog te beginnen.
Ik mag niet poepen in mijn eigen nest, maar het kan denk ik gemakkelijker. Of ik ben achterlijk.

Mijn eerste blogtitel luidde ‘Paard’ en de blog zelf bevatte louter de zin: ‘In de gang.’ Dat was een hoop creatiever dan de blog die volgde.
‘Heehee’.
‘Poging 30’ als tekst.

Datum van beide: 23 maart 2013.

Vier dagen geleden bestond mijn blog precies drie jaar en als mijn moeder me er niet aan herinnert had (ik had haar op voorhand gevraagd door wat teksten te gaan omdat ik – wederom – van plan was mijn blog groots te promoten) was ik er volledig aan voorbij gegaan.

Ik kan nu op zijn minst zeggen dat ik het systeem van WordPress begrijp, alhoewel in mijn statistieken de pagina ‘belangrijke zaken’ dagelijks meerdere keren wordt aangeklikt en ik nog steeds geen idee heb waar die pagina te vinden is en wat er in godsnaam op staat.

Hoe dan ook, ‘Paard’, dat was de titel van mijn eerste blog en ik vind dat nog steeds een ijzersterk begin van mijn online schrijfcarrière. Daarom heb ik een paard gegoogeld en als afbeelding gekozen. Ik schreef de blog slechts om te zien waar dat paard terecht zou komen en ik ben mezelf dankbaar dat ik het nooit om esthetische redenen verwijdert heb.
Het is echter jammer dat ik de blog nooit afgeschreven heb.
Bij deze:
“jaja, een paard in de gang,
o, o, een paard in de gang,
bij buurvrouw Jansen”
(André van Duin, 1989).

Dus, waar staat het paard?

Ik hoop dat je nu een afbeelding van een paard in de gang bij buurvrouw Jansen in je hoofd hebt (of een stel dronken carnavalsvierders).

Proost, blog.
Op drie jaar bloggen.

This entry was posted in: Blogs

2 Comments

  1. Mirjam van de Velde says

    🙂 Jouw blog, de ASAC en ik delen dezelfde geboortedatum! Dat is gezellig

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s