Blogs
Leave a Comment

Fortuinlijke Landing

Ik had bezoek hier.
Zij heeft over de amandelcroissantjes geschreven. Nu ga ik over haar schrijven.

Zo’n 22 jaar geleden werd ik bij haar in de wieg gedumpt, dat scheelde mijn ouders een oppas en betekende voor mij een fortuinlijke landing. Rond ons achtste levensjaar beschoten we elkaar met witte, schuimige besjes door ze in plastic pijpen te stoppen en heel hard richting de ander te blazen. We maakten hutten van doeken en tekenden honderden kleine krijten weggetjes op de straat.
Met twaalf fietsen we samen naar het hockeyveld.
In de zesde rende ik vijf minuten voor het scheikunde tentamen door de gangen van het college om haar te vinden voor de uitleg van die ene opgave welk trucje zeker getest zou worden.

Ze is intelligent. Doet de moeilijkste studie in Delft. En met name, ze doet wat ze zelf wil. Dat heeft ze altijd al gedaan en dat heb ik altijd met eindeloze bewondering gade geslagen. Iedereen ontpopt zich uiteindelijk toch in zekere zin als speelbal van alle anderen, maar zij lijkt daar al sinds jongs af aan los van te staan. Van elk van haar ondernemingen, van kopje koffie drinken tot feestjes in Amsterdam, weet je zeker dat zij zelf de uiteindelijke motivatie is geweest.
Ze heeft onvoorwaardelijk zelfvertrouwen, niet de arrogante variant maar de solide. Ze kiest zichzelf.
En ik geloof dat dat de reden is waarom er een fascinerende rust om haar heen hangt. Alsof ze altijd met een boek op de bank zit.
Misschien zou ze hier zelf niet mee instemmen, maar ik schrijf dit verhaal vanuit mijn perspectief en niet het hare.
Jammer dan.

Het was bijzonder haar een week dichtbij te hebben en tegelijkertijd weet ik zeker dat ik haar mijn leven lang dichtbij me zal houden.

Altijd.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s