Blogs
Comment 1

Mis je graag

Emigreren is weg zijn. Ver weg zijn. Emigreren is je vrienden en familie niet in je dagelijks leven hebben. Misschien digitaal, maar dat is anders. Dat telt niet, want dat voel ik niet.

Het is niet erg.

Missen heeft iets goeds want het zegt dat er iets van waarde is. Er is een succesverhaal in je leven. Die mensen, als alles misgaat zijn de mensen die je mist nog altijd het succesverhaal van de tijd waarin je bij ze was.
Het is je historie die zegt: Hé, je bent niet alleen (want je bent alleen en je voelt dat).

Missen, missen, ik heb er nu al te veel over nagedacht, twijfel al aan de betekenis ervan. Missen wordt zo erg bepaald door diegene die je mist dat missen als woord alleen bijna leeg is. Het heeft het gezicht en de handen en de lach van diegene die je mist. Je mist niet in het algemeen. Missen zonder iets of iemand, ik weet niet of dat bestaat.

Missen is zo iets charmants en kleins, het is de uberverhalenmaker, de dieptegever op ieniemienie momenten. Je stoot je teen zoals hij ooit zijn teen stootte en dan opeens springt je hele lichaam in de ‘shit ik mis hem’ modus.
Het heeft een eigen ritme, een eigen timing, ik kan iemand voor maanden vergeten en dan opeens popt ze terug in mijn wezen, klabbaam, waar is ze, waarom is ze niet hier.

Waarom is ze niet hier.

Missen zegt tegen me; verdorie Ruby, laat eens wat van je horen.
Ik hou veel van die Nederlanders.
Héél veel.

Het is niet erg.
Ik mis graag.

This entry was posted in: Blogs

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s