Blogs
Comments 6

Dan zal het oké zijn

Ik verwacht dat het allemaal wel goed zal komen.
Wat?
Alles. Het leven.

Ik geloof dat ik niet op de hoogte ben van al mijn verwachtingen. Als ik aan ze denk, dan verschijnt er een bewegelijke, kleurrijke, eindeloze bende voor mijn geest. En als ik mijn verwachting van het leven in woorden wil vastleggen, dan heb ik het gevoel dat ik willekeurig in die bende grijp en omschrijf wat het ook is dat er in mijn hand ligt.
Misschien, misschien verwacht ik nog het meest dat het allemaal wel goed zal komen.
Ik ben een optimist.
Een echte, realiseer ik me nu.

Grijpen.
Ik verwacht dat het allemaal wel goed zal komen, maar ik wacht op rampspoed, want ik heb nog zo weinig gehad. Ik verwacht vrede, vrede om me heen, maar ik verwacht geen eindeloze gezondheid van ieder die me lief is. Ik verwacht….dat is eigenlijk wel een grappige, ik verwacht oprecht dat ik een man vind waar ik kindertjes mee zal krijgen. Tegelijkertijd zal ik niet al te verbaasd op mijn wolk zitten, mocht ik de 25 niet redden.
Ik verwacht dat ik altijd een manier vind om weer gelukkig te worden. Misschien vertrouw ik veel te veel op mijn eigen vermogen om met het leven om te gaan of onderschat ik hoe donker het leven kan zijn. Dat zou kunnen. Ik verwacht veel goeds omdat het goed met me gaat.

Laatst nog bedacht ik me dat ik minder wilde inplannen omdat ik het onverwachte zo mooi vond. Ik wilde het leven niet langer beroven van haar eigen magie.
Toch moet ik ook bewust toewerken naar dingen waarvan ik weet (verwacht) dat ze me gelukkig maken. Het leven werpt geen boerderij op mijn pad. Het zou mooi zijn, ja, maar ik verwacht het niet.
Hoe harder ik werk, hoe meer ik leun op de verwachting dat het werk zal uitbetalen.
Daarom is het zo eng om écht voor iets te gaan.
Verwachting – teleurstelling.

Misschien is het niet erg om veel te verwachten, als je goed kan omgaan met teleurstelling. Of als je moeiteloos overstapt op een andere verwachting.

Verwachting is heel moeilijk. Écht. Want niet alleen heb ik er zoveel zo vaag, maar ik weet ook niet wat de wereld precies van plan is, ik ken al haar wetten nog niet, en erger nog: Ik weet niet eens hoe de wereld eruit ziet zonder mijn verwachtingen, want die dingen zijn immer bij me.

Mogelijkheid. Statistiek.
Ik verwacht vrede en vrijheid. Wouw, ik verwacht zoveel vrijheid dat het bijna dom is. Ik leef op de juiste plek op het juiste moment.
Als ik mijn vrijheid behoud, dan zal het oké zijn.
Als ik mijn vrijheid behoud, dan verwacht ik dat ik, zolang ik leef, het leven het leven waard maak.

Wat dat ook mag betekenen.

Met dank aan Eva Dinarica

This entry was posted in: Blogs

6 Comments

  1. Pingback: Wat beweegt jou? – EVAdinarica Project

  2. Pingback: What about me? – Wat beweegt jou?

  3. EVAdinarica Project says

    Vrijheid, inderdaad. Zorg dat je die behoudt, wat vrijheid ook voor jou mag betekenen 🙂 dan komt t vast en zeker goed. Ook als het even donker is. xx

  4. Pingback: What moves you? My thoughts about what moves me. What about you?

  5. Pingback: Wat beweegt jou? | EVAdinarica Project

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s