Blogs
Leave a Comment

Microscopische Beestjes

Het vele werken heeft me uiteindelijk toch te grazen genomen. Afgelopen dagen spendeerde ik deels in bed met strepsils, ibu’s en telefoontjes naar mijn moeder, en deels in het hotel, gênant kuchend en snuitend boven de steriele borden van hotelgasten.
Het heeft iets geks om ziek te zijn hier in Chamonix, gedwongen tot bedrust in een appartement dat ik pas sinds een week bewoon. Ik ken dit soort snotterende malaise alleen als een klassieke hindernis in een uitgedokterd leven waar het studie of hockey aantast. Het hoort niet bij de obstakels van een nieuw leven, of althans, als ik denk aan avonturiers en veroveraars dan denk ik aan zwaardwonden en schipbreuk, niet aan hardnekkige verkoudheid. Mijn rampspoed zou zich beperken tot eenzaamheid, geldgebrek en twijfel over de koers van mijn leven. In plaats daarvan vecht ik de aloude microscopische beestjes van mijn vorige leven.
Wat het misschien vreemder maakt is dat ik ziek zijn associeer met de zorg van mijn ouders of oma, het regenachtige weer in Nederland en de kleurrijke dekentjes thuis op de bank die een vrolijk holletje van warmte en veiligheid vormen. Het is een soort beroerde maar vertrouwde staat van zijn onder de vleugels van een liefdevolle omgeving.
Hier betekend ziek zijn voor pampus liggen in een groot bed met een stel grotere bergen die achter het raam in een immer blauwe lucht prijken. Mijn vrije dagen zijn al spaarzaam en het leven daarbuiten gaat in sneltreinvaart. Als ik er niet eens de aandacht van een paar verwanten of vrienden mee kan vragen, wat voor punt heeft het dan om hier te liggen en de verleidelijke buitenwereld aan me te laten passeren?

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s