Blogs
Leave a Comment

Paraat

De dagen waarop je gniffelt, nestelt, krioelt in nieuwigheden en vaak denkt: Ja joh, dan doen we ’t zo.

Constant aanpassen. Constant leuk doen. Vloeibaar als wat ben je. Kies mij. Accepteer mij.

Er zit een groot verschil tussen drie weken op vakantie zijn en drie weken vorderen in je emigreren.
Op vakantie ben je een vervelende toerist, de koning, geld. Tijdens emigratie ben je in eerste instantie overbodig. De samenleving draait al zonder jou. Dus je steekt je handen in de lucht en je springt.

Tegelijkertijd manifesteert de samenleving zich anders: als een keuze. De hele tijd als keuze. De ijscoman verkoopt ijs en jij kiest niet alleen het bolletje, maar ook de ijscoman. En de straat waarin zijn winkel staat. En de bergen die de straat omringen.

-Het voelt alsof ik de afgelopen weken naar een film heb gekeken waarover ik verplicht een mening moest vormen. Als een schoolopdracht des levens. Nu wil ik van mijn bioscoopstoel weglopen, in de film kruipen en leven, in plaats van bekijken.

En ik wil niet meer springen.

– Het ligt allemaal gevat in een enkele denkmodus. Weggaan, ontdekken, nieuw zijn; het bestaat in mijn eigen hoofd. Ik zou mezelf niet zijn als ik dat niet heel interessant zou vinden. Ik vorm weer een nieuw onderwerp voor mijn eigen analyses.
Het gaat dus ook goed met me, ondanks dat ik mijn rol als ‘wil mij’ zat ben en de keuze voor Chamonix als gekozen wil afdoen.
Ik heb avonturen beleeft in mijn eigen gedachten.

-Nu is het tijd voor de echte avonturen. Ik ben opgefokt, blij, energetisch. Ik wil de bergen op en af, mijn relatie met ze onderzoeken nu ze immer zo dichtbij zullen zijn, testen waartoe mijn fysiek in staat is. Mensen leren kennen, dansen met mijn nieuwe omgeving. Mezelf werkelijkheid maken op dertig nieuwe manieren.

Dus, laat maar komen.

Donder in NDBC

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s