Blogs
Leave a Comment

Via Wie

De Snel Sports in Chamonix verkoopt een grote, overzichtelijke collectie aan outdoorspullen. Op de schoenenafdeling werkt een klein enthousiast Frans mannetje die zijn taak serieus neemt. Hij wacht rustig op je uiteindelijke keuze, aanschouwt je twijfelingen met ernst en vertelt ondertussen dat hij zelf het liefst bij de Aiguilles Rouges klimt.

Achter de balie schuifelt een jonge Spanjaard van kassa naar gadgetwand. Hij zit verlegen om communicatie; zeg je één woord, dan heb je een half uur conversatie. Hij is ook nieuw in Chamonix.

Als je lift tussen Albertville en Chamonix, dan kan er zomaar een autootje met een bloedmooi meisje stoppen dat als bouwvakker werkt. Ze heeft allemaal linkse ideeën en poneert ze zonder er rekening mee te houden dat jij misschien niet zo goed Frans spreekt. In elk geval, ze kent mensen bij een uitzendbureau in Salanges.

Op de hoek van de rotonde in de buurt bij de Mediatheek ligt het restaurant MBC. Een bar strekt zich uit langs de rand van een grote houten ruimte, waar de stoelen en tafels versleten zijn en de serveersters ongedwongen en flirtend drankjes opnemen. Eén van de serveersters bezit een paar ogen dat haar gehele gezicht beslaat. Ze skiet voor het Italiaanse team, heeft een puppy (doodsbang voor vreemden) en rijdt een oude bus met zakken vol hondenbrokken. Haar vriendje is Fransoos, ze zijn hier net komen wonen en daarom is ze mega ontvankelijk voor nieuwe contacten. Drie verschillende werkgevers wachten op haar reactie, waaronder MBC.
Je mag haar restanten hebben.
Maar hoort daarna niets meer van haar.

Aan de Rue Joseph Vallot werkt een barman die het advies geeft eens te kijken bij het hotel naast het station, terwijl zijn eigen bar fantastisch is en je daar misschien wel het liefst zou willen werken.

Via Chamshare, een sociaal initiatief op internet, leg je contact met een klimmer uit Australië die binnen twee zomermaanden heel Haut Savoie uit wil spelen. Je vindt hotels die zoeken naar viertalige Britten, wasmachines die een ander set wasgoed wensen en een groot segment aan baanzoekers en zwartwerkers.

Mocht je naar Chamonix willen verhuizen en op zoek zijn naar een kamer en een baan, zet dan hierop in.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s