Blogs
Leave a Comment

Ik Meen Het

Alles waar ik vandaag aan kan denken, zijn mijn misdaden.

Misschien kan ik een beter mens worden in Frankrijk. Of hoort een beetje sociaal falen bij mij en al die andere mensen. Of blijkt in de praktijk dat ik geen zin heb om mijn gedrag aan te passen.

Het maakt ook niet uit, ik zal zijn wie ik ben met misschien wat meer consideratie, maar voor nu voel ik vooral de behoefte om te zeggen: Sorry.

Sorry, voor wie ik soms ben geweest. Voor de keren dat ik afdwaalde in gesprekken, niet reageerde op contactberichten, teveel met mezelf bezig was en anderen dupeerde vanwege mijn slordigheid of laksheid. Sorry voor mijn wantrouwen als vertrouwen meer op zijn plek was, mijn arrogantie en verlegenheid, mijn pretenties en onzekerheid, mijn vooroordelen en de geringe kans die ik sommigen heb gegeven. Sorry voor mijn lompe opmerkingen, recalcitrante houding, eigenwijsheid, naïviteit, het roddelen en het schreeuwen en het aandacht trekken. Sorry voor mijn desinteresse. Sorry voor de schijn die ik heb opgehouden, het ontwijken, de leugentjes en stiekeme vuile manoeuvres. Sorry voor mijn absentie of aanwezigheid als die ongewenst was en voor alles dat ik had moeten doen wat ik niet heb gedaan. Voor alle signalen die ik niet heb opgepikt of verkeerd heb geïnterpreteerd. Sorry voor het niet serieus nemen.

Sorry voor alles dat nu niet in mij opkomt maar wel een excuus verdient.

De kans is groot dat alleen ik me deze misdaden herinner en alleen ik er het nadeel van ervaar. Sorry, Ruby, dat het je niet lukt om wat beter naar anderen te zijn. Dan hadden ze je leuker gevonden.

Maar dat is niet wat ik wil zeggen. Het gaat niet in eerste instantie om mij, maar om de anderen naar wie ik al een dag lang vage spijt voel. Het uiten doet verzachten.

Dus nog een laatste keer.
Sorry voor wie ik soms ben geweest.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s