Blogs
Leave a Comment

Rennen

De tijd vliegt en ik ben nog nauwelijks door de naamvallen heen. Ik nodig vreemde mensen uit om mijn kamer te bekijken, mijn spullen en veiligheid potentieel het hunne,  terwijl ik de taal van mijn nieuwe onderkomen nog amper beheers. Ik maak paklijstjes en ik gooi ze weer weg, want weet-ik-veel wat ik nodig zal hebben, drie maanden lang, overal. Ik fantaseer en ook mijn fantasieën loos ik, de toekomst ontzien van gewoon geworden verwachtingen. Het enige dat aanhoudt is mijn rennen.

Rennen door de Molukkenstraat, parallel aan de sloot, door het Flevopark en over de kade langs het Nieuwe Diep, onder het geroffel van bouwvakkers en tollende kisten, rennen over de smalle brug en een vreemde verlaten kaarsrechte weg langs voetbalvelden en clubhuizen, rennen door het bakstenen en smetteloze Ijburg, rennen over de brede brug langs het rumoer van een café, en weer de smalle brug, rennen langs het USC, voor en achter tientallen anderen, rennen tot aan huis.

Mochten Oostenrijkers hele nare mensen zijn die gekrenkt worden door Duits gemurmel, en mochten Fransen me toegang tot de Ecrins ontzeggen door mijn gebrek aan een tent, en mocht ik op een bergtop belanden zonder enkel idee of wens of plan, dan kan ik in elk geval rennen.

Rennen langs groene en gele velden en gegons van dikke beien, over het terrein van woeste koeien met vliegen rond hun billen, rennen omhoog totdat ik hap naar adem en omlaag zo steil dat ik zeker mijn eigen benen niet bijhoudt, rennen langs dieptes en riviertjes die zich splitsen en splitsen en splitsen, rennen door de schaduw van bossen en het kwetsende licht van de zon, rennen over smalle paadjes, gladde hellingen, zompige weilanden, alleen, rennen en verdwalen in dorpjes die ik niet op de kaart vindt, rennen tot aan huis.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s