Blogs
Leave a Comment

Globale training

Ik luister naar mijn lichaam en mijn lichaam praat graag. Ze babbelt en ik denk dat ze vaak babbelt om het babbelen en soms, om iets te zeggen te hebben, onwaarheden verzint.
Het kan ook zijn dat ik haar niet versta. Ik spreek haar taal niet: een gevoelstaal, uitdrukkingen in pijn en stijfheid, in kracht en lenigheid.

Ik heb inmiddels met veel mensen gesproken. Periodisering komt veel terug: de ballen heb ik er verstand van. Waarom immers moet ik anders gaan trainen na x aantal dagen, raakt ze anders verveelt?  Het klinkt echter haalbaar en overzichtelijk en bied enigszins structuur in de warboel van adviezen. Nu ga ik drie weken werken aan mijn kracht en dat houdt in, naar mijn interpretatie, dat ik zoveel mag gaan boulderen als ik wil.
Ik heb een knalgroen boekje gekocht, Gimme Kraft, waarin een verzameling oefeningen staat weergegeven die te sorteren zijn op Power, Power Endurence, Bodytension en andere foute anabolensportcentrumtermen. Ik zal een aantal selecteren die in mijn periode passen (op de gok, weet-ik-veel) en in de kelder op zoek gaan naar grote fitnessballen, rekstokken, ringen en boulderwanden.

Een groot goed is dat ik een beginnend klimmer ben en men op basis daarvan vooral zegt dat ik meters moet maken.

Ik zal niet meer alleen maar naar mijn lichaam luisteren. Soms schreeuwt ze en dan zal ik gehoor geven. Ik zal proberen haar taal te spreken en globaal haar advies op te volgen.
Even globaal zal ik adviezen van andere mensen opvolgen, want concreet valt niets te beginnen. Globaal zal ik trainingen volgen, globaal mijn weken in periodes verdelen, en globaal, toch, een beetje gallen in de hal. Want sorry, dat is gewoon het leukste.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s