Verven

Ik ben nog op reis door deze wereld, nog maar net. Dus vergeef me het verkeerde perspectief en de scheve ogen. Geen uitdaging is groter dan het recht op papier krijgen van twee ogen. En neuzen gaan ook aan de wandel.

Én ze zijn allemaal nog niet af.

 

 

 

 

Weet je wat me nou echt leuk lijkt? Met name wat betreft portretten? Dat ik op een gegeven moment wat eenvoudiger de uitdrukking te pakken krijg en een schilderstijl kan ontwikkelen. Nu ben ik constant in gevecht om precies te schilderen wat ik zie en wanneer het dan eindelijk op die persoon begint te lijken, dan durf ik er niet meer aan te zitten. Het enige wat mij onderscheidt van een kopieerapparaat is mijn kleurgebruik (ik geloof dat de uitdaging van de juiste kleuren nog een beetje teveel is) en mijn scheve verhoudingen. Goed, stap voor stap.

 

_DSC9315

 

_DSC9313

 

 

Ik moet trouwens zeggen dat het fantastisch is om uit te vogelen wat het precies is, dat iemand op zichzelf doet lijken. Waarom een berg opeens op een berg lijkt. Hoe een klein streepje een heel schilderij kan veranderen.

En als ik gewoon schilder vanuit mijn hoofd, als een doodle, dan heb ik geen idee waar het uiteindelijk in zal resulteren. Het is zo anders dan schrijven. Zoveel vrijer. Zo grammaticaloos. Het feit dat ik geen schilderes wil worden is de grootste zegen ooit.

 

_DSC0234

 

 

_DSC9316

 

_DSC0178

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s