Comments 2

Mijn kunst

Vergeef me het verkeerde perspectief en de scheve ogen. Geen uitdaging is groter dan het recht op papier krijgen van twee ogen. En neuzen gaan ook aan de wandel.

Weet je wat me nou echt leuk lijkt? Met name wat betreft portretten? Dat ik op een gegeven moment wat eenvoudiger de uitdrukking te pakken krijg en een schilderstijl kan ontwikkelen. Nu ben ik constant in gevecht om precies te schilderen wat ik zie en wanneer het dan eindelijk op die persoon begint te lijken, dan durf ik er niet meer aan te zitten. Het enige wat mij onderscheidt van een kopieerapparaat is mijn kleurgebruik (ik geloof dat de uitdaging van de juiste kleuren nog een beetje teveel is) en mijn scheve verhoudingen. Goed, stap voor stap.

Ik moet trouwens zeggen dat het fantastisch is om uit te vogelen wat het precies is, dat iemand op zichzelf doet lijken. Waarom een berg opeens op een berg lijkt. Hoe een klein streepje een heel schilderij kan veranderen.|

En als ik gewoon schilder vanuit mijn hoofd, als een doodle, dan heb ik geen idee waar het uiteindelijk in zal resulteren. Het is zo anders dan schrijven. Zoveel vrijer. Zo grammaticaloos. Het feit dat ik geen schilderes wil worden is de grootste zegen ooit.

(Ik heb ontdekt dat je met een ander soort papier een ander resultaat krijgt: De tekeningen hieronder zijn gemaakt met aquarel potloden en die vinden, blijkbaar, dik, bruin en glad papier erg fijn. Wat was het plotseling makkelijker om met ze te werken!)

This entry was posted in:

2 Comments

  1. Arda says

    Wauw dat beetje donkere gezocht met paars en geel is echt heel erg gaaf!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s