Blogs
Leave a Comment

Het Nest

Mijn fijnste herinneringen van Nederland zijn die waarin mijn ouders een boek lezen. Met een kop koffie of thee naast hen op de bijzettafel, mijn vader iets onderuitgezakt met zijn bril wat lager op de neus en mijn moeder kaarsrecht met de benen over elkaar geslagen, klassieke muziek van de radio, een kat in de vensterbank en achter de ramen onze kalme buurt, vaak in regen, want het is Nederland.

Soms heb ik het gevoel dat ik allerlei omwegen maak om uiteindelijk weer hetzelfde terug te krijgen. Alsof die scene in mijn hart is gegrift als beste uitkomst van mijn leven. De variabelen mogen echter verschillen; uitzicht op een bergachtig Frankrijk in plaats van regenachtig Nederland, een kat in de vensterbank maar die knabbelt aan de kamerplanten (default van Tigrou), mijn ouders als boeklezers maar ook mijn vriendje, languit op een bank met één hand onder het hoofd, en eventuele andere bewoners met andere brillen op andere neuzen.

En wie weet, een volgende generatie aan kroost die opgroeit in een nest net zo warm als het mijne van Nederland.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s