Blogs
Leave a Comment

Metallic Lentekrokus

Het materiaal van mijn nieuwe laptop is grijs metallic en voelt zacht, de subtiele klik die de toetsen maken wanneer ik ze induw is verslavend, en de snelheid van het systeem is merkwaardig en futuristisch (dat zeg ik zonder me aan te stellen, ik ben onder de indruk). Tussen het breken van mijn oude laptop en het uitpakken van mijn ‘ gerefurbishde’ vervanger heeft de technologie een grote sprong vooruit gemaakt; zolang ik dit apparaat op mijn schoot heb, weet ik zeker dat auto’s vliegen en mensen in principe niet meer doodgaan. Ik kan de laptop met fatsoen openen in een café waar ze twintig soorten koffie aanbieden, en daar moet ik eigenlijk wel om lachen, want ik geloof dat ik eindelijk op een punt in mijn leven ben aangekomen waarop mijn eigenwaarde onafhankelijk van Apple of koffie opereert. Het snelle karakter van mijn laptop komt voort uit mijn vriendschap met een handige Britse computernerd en zijn verstandshouding met eBay; ik heb daar zelf verder niets mee te maken.

De zon heeft zich in de vallei genesteld en de vogels hebben elk een boom gekozen om van ’s ochtendsvroeg tot ’s avondslaat uit te fluiten. De lente zit in mijn hoofd, buik en zelfs mijn vingers, en het bestaan heeft zo’n licht karakter gekregen dat een flauw briesje me aan de andere kant van de wereld zou kunnen afzetten. Ik heb geen idee waar ik over een maand ben, hoe ik mijn geld zal verdienen en waarover ik zal dromen, maar ik heb houvast aan mijn nieuwe laptop. Er zit een belofte in de tijd die aanbreekt en ik geloof dat ze daarvan op de hoogte is (door haar timing lijkt ze een product van de lente, een mechanische krokus met metallic bloembladeren; haar energie is gelijk aan die van de zon waardoor ze straalt van vrolijk potentieel).

Mijn lieve Marcel spendeert zijn tijd in Zuid-Frankrijk, waar hij zich voorbereid op de klimexamens van de ENSA. Ik verheug me op het moment waarop ik mijn twee liefdes aan elkaar kan introduceren. ‘ Marcel, dit is Krokus, mijn nieuwe laptop’. Maar omdat ik zelf de belofte van deze tijd niet ken, heb ik geen idee wanneer ik hem weer zal zien. Ik haal momenteel mijn rijbewijs en speur het internet af naar een goedkope auto. Als ik niet wordt opgelicht, zou ik zomaar naar Zuid-Frankrijk kunnen rijden (en dan pik ik je op, Fiek).

Ik kom er overigens net via Wikipedia achter dat de Krokus niet perse een lentebloem is, maar mijn laptop is wel perse een lentekrokus.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s