Blogs
Comment 1

Kom dan, Alpinistje

_dsc8988

De Chardonnet steekt daar altijd zo stiekem uit boven Glacier d’Argentière. Ik hou van de berg. Echt waar. Ik zou er zo een relatie mee kunnen beginnen.
Nu heeft ze plotseling weer sneeuw op haar rotsen. Daar hoef je geen twee keer voor te kijken, dat zie je al vanuit je ooghoek wanneer je in een gesprek met de buurman bent beland. Grijze berg is plotseling witte berg.

Samen met het feit dat de bomen op de parkeerplaats van Grands Montets roze blaadjes hebben gekregen en een koude wind tegenwoordig tussen de bergen ruist, kondigt ze het nieuwe seizoen aan. En adverteert vast stiekem voor het winterseizoen: Kunt u ook niet wachten tot de eerste goede afdaling van winter 2016/2017? Reserveer vast uw plek op mijn top, dan skiet u zonder zorgen van de Migot zodra mijn flanken in conditie zijn!
Jaja.

Ik heb zin in de winter. Vorig jaar kon ik me met geen mogelijkheid inbeelden hoe Chamonix er bij winter uit zou zien, laat staan hoe ik zelf van een sneeuwhelling af zou komen. Dit jaar stap ik zonder minderwaardigheidscomplex de skiscene in. Ik kan zo ongeveer beginnen waar ik in Maart geëindigd ben: Tussen de hoge bergen, in onwijs lastige sneeuw die ik net aan soort van wist te beheersen voordat het verdween.
Dat houdt niet in dat mijn traject bij deze afgerond is. Verre van. Nu moet ik die verfoeide dreiging van besneeuwde bergen leren inschatten zonder als een blind paard achter mijn vriendje aan te hobbelen. Nu moet ik leren skiën op daadwerkelijk steile hellingen. Nu moet ik eens serieus gaan inzoomen op mijn techniek en op zijn minst 12 skitochten er doorheen jagen voor de lijst van het toelatingsexamen.

Maar: Ook gewoon genieten. Ze hoeven in elk geval niet meer op me te wachten als we met zijn allen de groene piste afgaan en ik bang ben om een bochtje te maken (op ijzige zwarte pistes zal ik nog wel zo mijn tijd nemen).
En weet je wat ook zo leuk is: Het gootjesseizoen komt eraan! Ijsklimmen! Mijn Nomics hebben nog geen drie krasjes van die paar keer dat ik ze gebruikt heb, en dat wekt natuurlijk de verdenking dat ik ze alleen maar heb gekocht om mee te paraderen.
Ze zullen het zwaar krijgen, die Nomics. (Hoop ik)

Oh die Chardonnet. Kijk haar nou trots boven de andere uitsteken. Vraagt zij niet om avontuur, met dat laagje sneeuw dat zo nonchalant op haar schouders rust? Daagt zij ons niet uit, kom dan alpinistje, kom dan als je durft?

_dsc8983

This entry was posted in: Blogs

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s