Blogs
Comments 2

Als het niet klopt

Er staat een meisje te wachten bij een bankje aan de straat. Ze staat er al een tijd, haar haren bruin en ogen nog bruiner. Voor jou. Haar schoenen gekozen. Voor jou.

Je bent vroeg vertrokken van huis maar hebt de afstand onderschat. Nu denk je, zal ze er nog staan? Hoe hard zal je moeten fietsen?
Je hebt muziek op. Muziek die je vader draaide in de studeerkamer en verstoord werd door jou kloppen. Of muziek die je opving in de winkel en krampachtig probeerde te onthouden. Door deze muziek alleen ben jij de hoofdpersoon. Je leven wordt een verhaal. Van hoger zie je jezelf om de hoek rijden, langs de groenteboer, langs de speeltuin, langs de flats en de bossen. Over een brug en onder een brug, de hele tijd op weg.

Ze zal je de fiets laten neerzetten en bij de hand pakken. Ze zal je zachtjes meetrekken over de straten en laten zien wat haar zo boeit. Haar stevige schoenen brengen jullie overal. Ze zal je wijzen op de zon en het gras en alles dat je al kent. Door haar zal je de kleding uittrekken en in het water springen. Door haar zal je midden op de straat liggen, ogen dicht. Door haar zal je slaap vatten als het koud is, en kou vatten als je niet weet waar ze is.

Maar nu, nu trap je zo hard en maak je zoveel vaart, dat je niet weet of je het kunt houden. Dat je weet dat je het niet kunt houden. Dat je niet kunt uitwijken als de auto blijft rijden. Dat je niet kunt bijsturen als de weg door een bocht loopt. Dat je niet kunt remmen als een sloot voor je opdoemt. Dat je valt, dat je bloed of dat je zwemt.

Het meisje zal wachten, maar uiteindelijk lopen. Alleen.

Terwijl je muziek nu nog draait en je jezelf nog ziet fietsen, terwijl je het mis ziet gaan, weet je één ding zeker: Dit verhaal klopt niet. Ik zit in het verkeerde verhaal.

Je zit in het verkeerde verhaal.

This entry was posted in: Blogs

2 Comments

  1. Bas says

    Mooi stukje! Doet mij aan denken aan dromen als je slaapt….dat je soms iets droomt waarvan je denkt dat het echt gebeurt en dat je eigenlijk niet wilt dat het gebeurt. En dan wakker wordt en dan even twijfelt wat nou de realiteit is. Maar misschien gaat dit over iets heel anders? 😉

    • Haha dat heb ik best wel vaak. Soms kom je er ook gewoon niet achter of iets echt gebeurt is, heel bizarre. Gaat er niet over, maar heb expres ‘t een beetje open gehouden zodat ieder z’n eigen interpretatie erop los kan laten:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s