Blogs
Leave a Comment

Plastic Kerstboom

Jep is een klimmer. Hij stevent op een verticaal stuk bank af, loopt omhoog en zoekt grip met alle vier zijn pootjes. Halverwege mindert hij vaart en glijdt hij ongecontroleerd naar beneden. Het doet me denken aan de laatste remoefeningen langs de rand van een windkolf, op het eind van de dag, wanneer de serieuze toon verloren is en we in hilariteit overtreffen.

Ik red Jep van zijn eigen capriolen en stop hem terug in zijn kooi. Mails van Fieke forceren me van de bank in Oost naar Malawi, en Jep is te jong om uit zicht te laten.

Ze zit op rotsen langs het water, met haar blonde haar in een band, en een glimlach wanneer ze denkt aan haar eigen gedachtes. Ze flirt met jongens zoals ze dat hier zou doen, ze is lief zoals ze dat hier zou zijn en vlamt van passie voor betere wereld, meer dan ze hier ooit zou kunnen.
Uit haar woorden blijkt zoveel conflict dat ik haar onmogelijk verlichting kan terugsturen. De onverenigbare verlangens en twijfels over goed en kwaad misstaan in Gmail, misstaan op een laptop naast een hamsterkooi. Gmail stuurt ze gewoon terug in de gekopieerde mail onder de reply, als koele blijk van desinteresse, bijna als heiligschennis van haar gedachten. Het spijt me, Fiek, maar we hebben bergen en drank nodig om tot conclusies te komen.

Op het hok van Jep staat een knalroze plastic kerstboom met een gouden slinger en zilveren ballen. Als ik zijn idee niet corrigeer zal dit zijn kerstfeest blijven. Ik zal immens veel houden van mijn vader, moeder, broer en zus, en hij zal kijken naar de voet van een knalroze plastic kerstboom.

Kim schenkt haar wijsheden aan Zurich. Suus zoekt ze in Marokko. Doo laat ze achter in Lissabon. Ik leg ze ten ruste op het raakvlak tussen Jep, een plastic kerstboom en de Alpen en trek even, voor een moment, geen willekeurige conclusie.

This entry was posted in: Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s