Leave a Comment

Wijntak

_DSC0794

Waarom heb je een Gore-Tex? Voor dagen als deze. Wanneer de regen tegen het raamt tikt vanaf het moment dat je wakker wordt en het daglicht nauwelijks door de wolkenmassa weet te dringen. Een tripje naar de supermarkt en je bent zeiknat. Eigenlijk kun je beter een paraplu meenemen, dat is nog beter dan die superdure jas. En op de een of andere manier blijft die superdure jas altijd onderin de alpinetas steken.

_DSC0800

Hoe dan ook, huiskamerbestaan is het devies. Een beetje koken, schilderen, een boek lezen, schrijven, film kijken. Mama spoorde ons vroeger aan om te knutselen, dat werden uiteindelijk hele gemoedelijke dagen. Thee, koekjes en de keukentafel vol met onze rommel.
Glitters, verf, gips, klei, mijn jeugd was fantastisch. We hadden namelijk een figuurzaag en mama noch papa werd boos als we per ongeluk door de tafel zaagden.
Het regent vaak in Nederland, toch? – vragen ze me hier weleens.
Ja. Maar de huismus heeft het goed.

_DSC07884

 

Vandaag schilderden we de wijntak. Die wijntak stamt nog uit de herfst, uit Zwitserland, de hele winter heeft ze moeten wachten op een kleurtje. Ik kan dit niet meer, denk ik zodra ik mijn kwast in de verf doop. Wat als ik deze wijntak verpest. Dan heb ik geen andere meer.
Maar uiteindelijk doe je maar wat en blijkt het proces nog net zo leuk als vroeger aan de keukentafel. Een stipje daar en lijntje hier en oh, rood zou nu wel toepasselijk zijn.
En het resultaat is briljant, simpelweg omdat er geen wijntakschildercompetitie bestaat en je zelf hebt lopen verven. Mooi is mooi want het was zo leuk om te doen.

_DSC0787

 

This entry was posted in:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s